StuBio is steeds op zoek naar studenten die ons dagelijks bestuur willen versterken! Geëngageerd, op zoek naar een uitdaging en ambitieus genoeg om je stempel te willen drukken op het beleid van de faculteit? Of je nu geïnteresseerd bent in onderwijs, mentaal welzijn, actief leren, projecten, … wij hebben een plaatsje voor jou! Meer info over de verschillende bestuursfuncties vind je hieronder (lees ook zeker verder onder de functie-omschrijvingen!). Wil je je graag engageren op een andere manier, dan kijken we samen met jou wat de mogelijkheden zijn om een nieuwe functie uit te werken!
Al overtuigd? Aarzel dan niet en stuur je motivatiebrief en CV naar stubio@ugent.be.
Twijfel je nog of wil je meer informatie, contacteer ons dan gerust via Facebook/ Instagram of mail naar stubio@ugent.be.
Op het einde van elk academiejaar vind de 'verkiezings-AV' plaats waar het dagelijks bestuur van het daaropvolgende academiejaar wordt verkozen door alle AV-leden. Houd dus zeker deze website of onze sociale media in de gaten om de exacte datum van deze AV te weten te komen! Aarzel ook niet om naar onze maandelijkse AV's te komen om meer te weten te komen over de werking van StuBio.
De voorzitter roept de Algemene Vergadering samen, stelt de agenda op en zit de vergadering voor. Hij/zij/hen waakt over de uitvoering van de beslissingen van de Algemene Vergadering en de goede werking van de studentenraad. Hij/zij/hen coördineert de werking van het bestuur en vertegenwoordigt de studentenraad en de facultaire studenten op facultair en universitair niveau. De voorzitter is ook eindverantwoordelijke.
Binnen StuBio:
Binnen de Faculteit:
Binnen de GSR:
De ondervoorzitter vervangt de voorzitter op algemene vergaderingen en in externe communicatie, indien deze niet beschikbaar is. Hij/zij/hen is ook de contactpersoon bij de Gentse Studentenraad en zorgt dat er telkens iemand aanwezig is op de Algemene Vergaderingen van de Gentse Studentenraad. Verder werkt de ondervoorzitter samen met de rest van het bestuur aan verschillende projecten als ondersteuning.
Binnen StuBio:
Binnen de Faculteit:
Binnen de GSR:
Deel van het dagelijks bestuur en voornaamste tussenpersoon tussen StuBio en studenten op campus Schoonmeersen
Schrijft verslagen van alle vergaderingen.
De bestuurder(s) communicatie staan in voor de interne en externe communicatie binnen/vanuit StuBio.
Binnen StuBio:
Binnen de Faculteit:
Binnen de GSR:
De Bestuurder Internationalisering staat in voor alle beleidszaken rond internationale zaken en externe relaties.
Voor StuBio: Contact met internationale studenten Taalbeleid (nagaan of communicatie ook in het Engels verloopt) Toelichten vergaderpunten rond internationalisering Agenda verdelen in Engels/Nederlands
Binnen de Faculteit: Opvolgen commissie gastprofessoren Opvolgen commissie Internationalisering (soms in samenwerking met onderwijs) Opvolgen ELLS/ELSA
Binnen de GSR: Opvolgen ENLIGHT Opvolgen Internationaliseringsraad Opvolgen GUGC
De bestuurder(s) onderwijs staan in voor alle beleidszaken rond onderwijs.
Binnen StuBio:
Binnen de Faculteit:
Binnen de GSR:
De bestuurder(s) sociaal volgen alles op qua sociaal beleid binnen en buiten de faculteit.
Binnen StuBio:
Binnen de Faculteit:
Binnen de GSR:
De penningmeester staat in voor het notuleren van de Algemene Vergadering en opstellen en bekendmaken van deze verslagen. Verder staat de penningmeester ook in voor het financiële gebeuren waarbij voornamelijk subsidies moeten worden ingediend bij de UGent. Als laatste ondersteunt de penningmeester ook de werking van het bestuur bij projecten bv..
Naast een positie in het dagelijks bestuur van StuBio zijn er verscheidene andere mogelijkheden om aan studentenvertegenwoordiging te doen! Zo is het namelijk ook mogelijk om binnen de Faculteit te zetelen in een bepaalde commissie, de faculteitsraad, ... of buiten de Faculteit (en binnen de UGent) een deel uit te maken van de Gentse StudentenRaad, de Sociale Raad, de Raad van Bestuur, ... Neem zeker eens een kijkje op deze website onder de kopjes "Wie" en "Werking" om meer te weten te komen over deze posities. Check ook zeker eens onze Stuver Gids, waarin alles staat wat je moet weten als beginnende StuVer :).